Publicaties

IT's Teamwork in de media

6 IT-succesfactoren voor digitale transformatie - FM.nl

Eenvoudig inzicht in eigen digitale transformatie

Hoe houdt de finance professional het hoofd boven water? "Door bewust te werken aan meerwaarde voor de organisatie en door niet alleen op de finance kolom te blijven zitten," zegt Anton Dijkhuis. "Als je blijft doen wat je altijd deed, verandert er immers niks!" Dijkhuis is eigenaar en directeur van IT's Teamwork, een mooi voorbeeld van verandering. Na jarenlang onder andere als IT-manager gewerkt te hebben, begon hij zijn eigen onderneming, om met partner experts zijn BusinessITScan® groot te kunnen maken.

 
 

Digitale transformatie is... altijd verrassend

In de vorige eeuw zagen we veel 'Liefde is…' cartoons. Kim Casali tekende ze: allerlei tekeningetjes met mensen over hoe mooi de liefde kan zijn. Kim definieerde en tekende de liefde op vele manieren. Op de drempel van het nieuwe decennium zie ik heel veel artikelen en tekeningen over digitale transformatie. Net als liefde wordt digitale transformatie op vele manieren gedefinieerd en getekend.

 
 

Zes succesfactoren voor digitale transformatie - Artikel AG Connect

Zes succesfactoren voor digitale transformatie

Een goede samenwerking tussen Business en IT is nodig om organisaties snel te laten veranderen. Daarvoor is het nodig dat de twee partijen dezelfde taal spreken. Zowel Business als IT snapt deze zes succesfactoren.

 
 

CIO Magazine

6 Succesfactoren voor digitale transformatie

Organisaties in alle sectoren moeten zich sneller aanpassen om relevant te blijven voor hun klant. Processen moeten dus sneller aanpasbaar zijn, wat flexibeler IT-landschappen vereist. Echter die zijn vaak al complex genoeg. De noodzaak tot snellere aanpassing vereist een steeds hechtere, maar ook meer situationele samenwerking tussen diverse disciplines binnen en buiten een organisatie. De vraag hierbij is op welke succesfactoren organisaties kunnen sturen.

 
 

6 IT-succesfactoren voor digitale transformatie - FM.nl

6 IT-succesfactoren voor digitale transformatie - FM.nl

6 IT-succesfactoren voor digitale transformatie

Wat als we voorbij gaan aan de lijstjes met waarschuwingen en negatief geformuleerde inzichten. En juist gaan kijken naar de transformatiekansen? Mensen die reizen met de metro in Engeland, worden continu gewaarschuwd: ‘Mind the gap’. Een sympathieke waarschuwing voor fysiek gevaar. Eigenlijk wordt het tijd voor een tweede waarschuwing: ‘Mind the digital gap’, een noodzakelijke waarschuwing voor digitaal gevaar. Of, zoals wij liever zeggen: een aankondiging van digitale kansen.

 
 

Mind the digital gap: zes IT-succesfactoren voor digitale transformatie - artikel in Emerce

Mind the digital gap: zes IT-succesfactoren voor digitale transformatie

‘Digitale transformatie’ is het toverwoord op de werkvloer. Volgens de Van Dale is het een omvorming of gedaanteverandering op basis van het binaire stelsel. IT is uiteraard belangrijk, maar gelukkig komt de mens ook nog voor in de verandering. Dit zijn de zes factoren waarmee een succesvolle transformatie rekening moet houden.

 
 

BusinessITScan geeft inzicht in de status van zes IT-succesfactoren - artikel in Consultancy.nl

BusinessITScan geeft inzicht in de status van zes IT-succesfactoren

Organisaties zijn continu op zoek naar manieren om hun automatisering te optimaliseren. De tool BusinessITScan, die de prestaties op zes kritische IT-succesfactoren in kaart brengt, biedt handvatten voor de verbeterslag. Bij veel organisaties wordt automatisering steeds belangrijker: gegevens van klanten, producten en diensten dienen goed te worden opgeslagen, beheerd en beveiligd. Een organisatie die een paar uur geen computersystemen kan gebruiken kan daar behoorlijk last van krijgen. Om ondernemers en managers te ontzorgen en om jarenlange kennis onafhankelijk en via internet door te geven, ontwikkelde IT’s Teamwork met een aantal partners de BusinessITScan.

 
 

Vergroot de bijdrage van automatisering - zes succesfactoren - Controllers Magazine

Vergroot de bijdrage van automatisering - zes succesfactoren

Controllers en administrateurs worden regelmatig betrokken bij verbeterprojecten, of zij initiëren deze zelfs. Daarvoor werkt u dan nauw samen met de interne IT-afdeling. Ook bij financiële en IT-audits en trajecten voor compliance en informatiebeveiliging werken financials met IT-ers samen. Dat gaat met wisselend succes.

 
 

6 IT-succesfactoren waarmee IT-afdeling optimaal bijdraagt aan organisatie - FM.nl

6 IT-succesfactoren waarmee IT-afdeling optimaal bijdraagt aan organisatie

75 procent van de IT-verantwoordelijken rapporteert aan een ‘financial’…… en zeker 50 procent van de financials heeft ‘mixed feelings’ bij IT. Toch willen financieel directeuren en financieel managers de kracht van IT gebruiken. Dit kan door de gebruikersorganisatie en de IT-afdeling gericht te laten werken aan de zes IT-succesfactoren.

 
 

Zes IT-succesfactoren voor innovatieve IT-afdeling

Veel organisaties, managers en directeuren zijn bezig met de vraag hoe zij de itafdeling optimaal kunnen laten bijdragen aan de productiviteit en de innovatie van de organisatie. Dit kan door de gebruikersorganisatie en de it-afdeling gericht te laten werken aan de zes it-succesfactoren: partnership, bijdrage aan productiviteit, bijdrage aan innovatie, it-competenties, it-stabiliteit en -continuïteit en it-gerelateerde financiële zaken.

 
 

Met de zes IT-succesfactoren en de BusinessITScan
uw automatisering optimaliseren - artikel in De Zakenmarkt

Met de 6 IT-succesfactoren en de BusinessITScan uw automatisering optimaliseren

Ondernemers en managers weten als geen ander hoeveel er komt kijken bij ondernemen. Aandacht voor uw klanten, personeel, bedrijfsvoering, financiën, automatisering, teveel om op te noemen.

 
 

6 IT-succesfactoren waarmee IT-afdeling optimaal bijdraagt aan organisatie - artikel in TITM

Minder ijzer - meer business

Veel organisaties, managers en directeuren zijn bezig met de vraag: ‘Hoe zorg ik dat onze IT-afdeling optimaal bijdraagt aan de productiviteit én de innovatie van onze organisatie?’ Het antwoord is kort en krachtig: door de gebruikersorganisatie én de IT-afdeling gericht te laten werken aan de zes IT-succesfactoren. Dit artikel gaat in op deze succesfactoren, die tevens de kenmerken zijn die innovatieve IT-afdelingen gemeen hebben.

 
 

CIO Magazine

Dienend leiderschap - Omslag naar agile organisatie vergt een grote sprong

Nederlandse organisaties pakken het agile-gedachtegoed voortvarend op. Voor betrokken IT-managers die ermee aan de slag gaan, betekent die aanpak een flinke omslag. Zij moeten hun inhoudelijke zeggenschap over soms grote softwareontwikkelprojecten uit handen geven aan de werkvloer. Dat vergt durf, een nieuwe mentaliteit en vooral ook een stevige make-over van de eigen managementstijl, zo blijkt uit het relaas van drie ervaringsdeskundigen.